رخداد24 : جهانگیری استعفا داد!" "جهانگیری تا ساعتی دیگر از دولت خارج میشود." اگر در گروههای تلگرامی عضو باشید و کمی پیگر سیاست، احتمالا از دیروز عصر تا به حال چند بار چیزی شبیه دو خبر بالا را حداقلی یک دوبار برای شما هم ارسال کردهاند و البته لحظاتی بعد متن تکذبیه را هم فرستادند.

ماجرا چیست؟ چند ما قبل خبرهایی به گوش میرسید که جهانگیری با تمام کمکی که در انتخابات به روحانی کرد در دولت دوم او مثل دولت اولش جای سابق را ندارد و فرماندهی اقتصادی و داخلی دولت را به واعظی و نوبخت واگذار شده و به اندازهای که مردم از او متوقع هستند قدرت ندارد.
بعد از این شایعات و تکذیب خروج او از دولت حوادث دی ماه و مشکلات ارزی پیش آمد و جهانگیری بار دیگر به خط مقدم دولت برگشت. او ماجرای دلار 4200 تومانی را اعلام کرد، دلاری که به دلارِ جهانگیری مشهور شد و باعث شد نقدهایی تند به چهره اصلاح طلب کابینه روحانی شود.
استعفاهای جهانگیری و مخالفت روحانی و بزرگان اصلاحات
پیش از این و در ماههای گذشته خبرهایی مبنی بر استعفای جهانگیری و تقدیم آن به حسن روحانی در بین فعالین سیاسی به گوش میرسید. در همان زمان خبر مخالفت رییس جمهور و بزرگان جریان اصلاحات با این استعفا به گوش رسید تا جهانگیری به انجام وظایف خود ادامه دهد.
بعد از این بود که جهانگیری با دفاعهای پیاپی خود از دولت با قدرتتر از قبل به وظایف معاون اولی عمل کرد. او حتی در چند نوبت به آنهایی که دولت را بی مهابا به مسلخ میبردند هشدار داد که اگر این روند را ادامه دهند او دوباره موتورهایش را روشن خواهد کرد.
اشاره جهانگیری به دفاعهای قدرتمندانه و جوابهایش به اتهامات احمدینژاد در دور اول دولت و دوران انتخابات بود که بنا بر درخواست مقامات ارشد نظام و توصیه برخی بزرگان به قول خودش موتورها را خاموش کرد. در آن دوران احمدینژاد با حضور در تحصن، دادگاه و جاهای دیگر به شدت به برخی ارکان نظام حمله میکرد.
پیشنهاد برخی گروههای اصلاحطب به جهانگیری: استعفا بده!
این روزها و پس از قدرت نمایی دوباره جهانگیری و به جان خریدن تمام نقدها برای دفاع از تصمیمات دولت، که شاید با آنها، موافق هم نباشد، جریانی در درون دولت دنبال استعفا و خروج او از دولت است. اما چرا؟ به نظر میرسد پس از اجماع اصولگرایان و اصلاح طلبان بر ضعف تیم اقتصادی دولت به خصوص نوبخت، شریعتمداری و واعظی این تیم در پی قربانی کردن دیگران برای بقای خود هستند.
تیم اقتصادی دولت برای حفظ سیف و شریعتمداری در برابر نقدها به کرباسیان و آخوندی سکوت کرد تا این دو وزیر بار دیگر در آستانه استیضاح قرار بگیرند. از سوی دیگر برخی تحلیلگران معتقدند وزارت بهداشت مایل است ربیعی هم از وزرات کار حذف شود تا وزیر بعدی در اجرای طرح ورشکسته سلامت با این وزارتخانه همکاری کند.
سیطره این جریان در دولت باعث شده که اختیارات عملی جهانگیری کاهش یابد و او عملا نتواند به عنوان معاون اول نقش آفرینی کند. برخی منابع خبر به روزامه خبر دادند که طیفهایی از جریان اصلاحطلب که زاویه بیشتری با دولت و به خصوص حزب اعتدال و توسعه دارند در نامههایی جداگانه و دیدارهایی حضوری به اسحاق جهانگیری پیشنهاد دادند از هزینه بیهوده دادن برای دولت خودداری کند و از دولت استعفا دهد و به عنوان یک چهره اصلاحطلب به برنامه ریزی برای آینده این جریان کمک کند.
در نهایت روز گذشته سایت خبری انتخاب در خبری اعلام کرد که جهانگیری تاکنون چند بار استعفا داده و روحانی نپذیرفته، اما در نهایت در برابر آخرین استعفای او در میان برخی از چهرههای ارشد دولتی سکوت کرده و پاسخی نداده. این سایت خبری مدعی شده که پروژه حذف جهانگیری توسط نوبخت در حال پیگیری است و نوبخت، واعظی و روحانی موافق خروج جهانگیری هستند، اما بنا به مصالحی هنوز با استعفا موافقت نکردند.
ادعای انتخاب با پاسخ تند دفتر رییس جمهور و تهدید این سایت به شکایت مواجه شد، اما انتخاب مدعی است که منابعش مطمئن و قطعی است و اگر خبرش اشتباه بود دفتر معاون اول رییس جمهور حتما به این خبر واکنش نشان میداد.
ریشه دعوا کجاست...؟
با اینکه برخی جریانها معتقدند جهانگیری با توجه به شرایط و قدرت نوبخت و واعظی باید از دولت برود ولی اما عموم اصلاح طلبان معتقدند او باید در دولت بماند و برای عبور کشور از شرایط فعلی تلاش کند. از جمله حامیان جدی معاون اول رییس جمهور، ارگان رسمی حزب مطبوعش یعنی سازندگی است.
جهانگیری در گفتوگویی که اخیرا با این روزنامه داشت خبر از تغییراتی در کابینه داد. او تاکید کرد رییس جمهور صدای مردم را شنیده و برای تامین خواست آنها به دنبال تغییراتی در کابینه است، تغییراتی که توسط واعظی رییس دفتر روحانی هم تایید شد. نفر اول لیست تغییرات در ذهن مردم و کارشناسان کسی جز نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه نبود.
سازندگی در روزهای بعد با روی جلدی از نوبخت و نظر خواهی از فعالان سیاسی فشارها را بر روی این چهره سیاسی افزایش داد تا در نهایت برخی سایتهای حامی رییس سازمان برنامه و بودجه با حمله به این روزنامه از سهم خواهی حزب کارگزان از دولت انتقاد کنند.
به نظر میرسد دعوای کارگزان و اعتدال و توسعه که روزی فرزندان اصلاحطلب و اصولگرای هاشمی خوانده میشدند امروز به اوج خود رسیده و پدر و بزرگتری هم نیست تا میان این دو فرزند هاشمی آشتی بر قرار کند. حال باید صبر کرد و دید آتش این دعوا تنها به رسانه خلاصه میشود یا یکی از این دو حزب موفق میشود رقیب را از میدان به در کند؟
منبع : روزامه

|