آرشیو   ||  ارسال خبر   ||  RSS   ||  نسخه موبایل   ||  تلکس خبری   ||  درباره ما   ||  پیوندها   ||  تماس با ما  
 صفحه اول    ورزش    استانها    گیشه روزنامه  
پنجشنبه، 8 خرداد 1399 - 01:46   
  تازه ها:
 آخرین مطالب
  عملیات ریل‌گذاری متروی کرج شهریورماه انجام می‌شود
  متروی کرج پروژه شاخصی است
  بستری ۳۱ بیمار کرونا در البرز/ وضعیت طالقان سفید است
  ظرفیت‌های بوم گردی استان البرز شناسایی شوند
  البرز اشیاء تاریخی با ارزشی دارد/ لزوم راه‌اندازی موزه‌های تخصصی
  توسعه پروازهای فرودگاه بین المللی پیام/ پرواز اهواز اضافه شد
  فاز نخست آب شیرین کن منطقه ویژه اقتصادی لامرد به بهره برداری رسید
  عرضه ۲۵ هزار خودرو در عید فطر
  عرصه جهاد در همه سرزمین‌های فلسطینی گسترش یابد
  افزایش 23 درصدی نرخ کرایه تاکسی‌های پایتخت بعد از عید فطر
  حق فردیس پویایی و پیشرفت است
  اکران نقاشی‌های قاجار در کرج/ ساختمان «مارکوف» موزه معماری می‌شود
  روحانی: حمایت مقام معظم رهبری نبود، قطعا نمی‌توانستیم در مبارزه با کرونا به موفقیت کنونی برسیم
  گزارش موفقیت کشور در مقابله با کرونا در سازمان جهانی بهداشت / تبریک به ملت ایران
  ۱۰ هزار کیلوگرم گاز مایع قاچاق در استان البرز کشف شد
  کشف خودروهای احتکاری از پارکینگ یک منزل مسکونی در کرج
  دیپورت ۳۹۵ متکدی پاکستانی و بنگلادشی از البرز
  تعیین عرصه و حریم «موشلان تپه»/ وجود گورستان تاریخی
  دولت جوان و حزب‌اللهی علاج مشکلات کشور است
  طرح ترافیک در تهران تا اطلاع ثانوی اجرا نمی شود
  درج اعتبار از دفترچه درمانی تأمین اجتماعی حذف شد
  پرداخت به‌موقع قبض برق از خاموشی‌های احتمالی جلوگیری می‌کند
  شناسایی ۳۱۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در خوزستان/۹ نفر فوت کردند
  یادداشت روز / پاسداشت روز ارتباطات و روابط عمومی
  بانک مرکزی آماده اجرای سیاست «هدف‌گذاری تورم» است
  افزایش آمار روزانه کرونا/ ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ مبتلا
  ۲۱۰۲ مبتلای جدید کرونا در کشور/ وضعیت قرمز در خوزستان/ هشدار به ۳ استان
  دستور ویژه دادستان گلستان برای رسیدگی به پرونده خرید و فروش نوزاد
  زلزله دریای خزر شهرهای شمالی اردبیل را لرزاند
  پلمب یک واحد متخلف تولید سوسیس غیربهداشتی در کرج
  ۱۸۰۸ ابتلای جدید کرونا در کشور
  تشکیل شعبه تخصصی مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در آسارا
  مراکز مثبت زندگی وابسته به بهزیستی راه اندازی می‌شود
  کشف خودروی ۳۰ میلیاردی قاچاق توسط پلیس استان البرز
  سه نوع کیت ارزان قیمت تشخیص کرونا طراحی شد
  اجرای ۲۰۰ هکتار جنگل‌کاری در کرج/ افزایش ۱.۵ متری سرانه فضای سبز
  امتحانات دوره ابتدایی برگزار نمی‌شود/ نمره بر اساس ارزیابی توصیفی
  معضلات پرنده‌فروشی در میدان کرج/نگرانی از انتقال بیماری‌های مشترک
  تغییرات در مرکز حلقه دره کرج محسوس است
  استان البرز نیازمند راه‌اندازی کنسرسیوم دارویی است
  قیمت مسکن در کرج ۱۵ درصدی افزایش یافت
  شمار مبتلایان به کرونا در کشور از ۱۰۷ هزار نفر گذشت/ ۵۱ تن دیگر جان باختند
  ایجاد چند تقاطع و میدان در بلوار شهید سلیمانی فردیس در دستور کار است
  بهمنی: تولید یک اسکناس ۱۰۰ تومانی ۳۷۰ تومان هزینه دارد
  ۱۵۲۹ ابتلا و ۴۸ فوتی جدید کرونا در کشور/روند افزایشی بیماری در خوزستان
  سازه پل‌ها در طالقان قدیمی است/ لزوم مطالعات سیلاب در طراحی
  دشتی پر از لاله در دل جاده چالوس/ رونق گردشگری در روستای کُندر
  محور هراز یک‌طرفه شد
  دستور رئیس جمهور برای ساماندهی و رسیدگی سریع به موضوع افزایش قیمت خودرو
  زلزله در استان البرز خسارتی نداشت/ ادامه آماده‌باش نیروهای امدادی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10146صفحه نخست » سایر اخبارشنبه، 13 اردیبهشت 1399 - 10:52
آیا امکان ابتلا به ویروس کرونا از طریق غذا وجود دارد؟
تصور کنید که یک شخص عادی درحال چیدن قفسه های فروشگاهی با کنسروهای لوبیا است و ناگهان عطسه می کند. اگر مقداری ذرات ریز از داخل دهان او بر روی محصولات کنسروی باقی مانده روی زمین بریزد، و او بدون آن که بداند مبتلا به کووید-19باشد، آیا امکان ابتلای شما هم وجود دارد؟
  

رخداد24 : متخصصین سلامت مطرح می کنند که آیا امکان انتقال کووید-19 از طریق غذا وجود دارد یا نه؟ آنها همچنین به بیان   برخی نکات برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری می پردازند.

تصور کنید که یک شخص عادی درحال چیدن قفسه های  فروشگاهی با کنسروهای لوبیا است و ناگهان عطسه می کند. اگر مقداری ذرات ریز از داخل دهان او بر روی محصولات کنسروی باقی مانده روی زمین بریزد، و او بدون آن که بداند مبتلا به کووید-19باشد، آیا امکان ابتلای شما هم وجود دارد؟ آیا ممکن است از طریق لمس یا خرید این محصولات دچار بیماری شوید؟ پاسخ کوتاه است:

شاید!

دراین داستان، جدا از کنسروهای لوبیا، دیگر محصولات موجود درمحیط  نیز می توانند توسط این ذرات آلوده  شده باشند. طبق مطالعات منتشرشده در سال 2019 توسط مجله ی «انجمن علمی علوم انسانی» ، عطسه می تواند با سرعت 160 کیلومتر برساعت حرکت کرده و حاوی 100 هزار قطره ی کوچکتر شود. (سرفه، از دیگر علایم کووید-19، می تواند تا 50 متربر ساعت پیش رفته و3 هزار ریز قطره تولید کند.) گرچه، این دیگر اصلا شبیه به یک داستان نیست . پس، به این نکات ایمنی غذایی به هنگام خرید از فروشگاه ها در طول ویروس کرونا توجه کنید.

  • طول عمر ویروس کرونا برروی سطوح

دکتر رابرت گلاتر، داروساز اورژانس بیمارستانی در نیویورک، اذعان داشت :"درعین حال که یک ویروس می تواند برروی سطوح کاغذی تا یک روز، و پلاستیک و ظروف استیل تا دو یا سه روز زنده بماند، مراحل زیادی در زنجیره ی انتقال ویروس دخیل هستند. بدین معنی که ، انتقال ویروس از این طریق به راحتی میسر نیست . او ادامه می دهد: " نیاز به شناخت کافی از ویروس و خودایمن سازی از طریق دهان ، بینی ، وچشم ها وجود دارد. سد های دفاعی موجود در بدن شامل مجرای مخاطی و موی های ریز مخصوص در دستگاه تنفسی بنام مویچه ، مانع از ورود راحت ویروس به سیستم ایمنی ما می شوند."

طبق بیانیه های وزارت غذا و داروی آمریکا، هیچ گونه سندی مبنی بر انتقال این ویروس از طریق غذا و بسته بندی های غذایی موجود نمی باشد، چرا که این ویروس یک ویروس تنفسی است. لذا، قطرات آلوده به ویروس (حاصل از عطسه و سرفه) فقط می توانند ازطریق تنفس از دهان و بینی وارد شوند. اما، وقتی صحبت از غذا و ایمنی آن می شود، بهتر است یاد آوری کنیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

  • پختن کامل غذا

بنابر گفته های دکتر دیان رادلر، مدیر موسسه ی تغذیه درمانی در نیوجرسی ،" پختن کامل غذا می تواند کلیه ی ویروس ها ازجمله کووید-19 را ازبین ببرد . گرم کردن مجدد غذا در ظروف مجزا از دیگر توصیه های ذکر شده توسط این سازمان می باشد."

 دکتر گلاتردر ادامه می افزاید :" بهتر است که غذای خود را در دمای بالای 160 درجه ی سانتی گراد درون فر و یا برای دقایقی درون مایکرویو گرم کنید."  

  • کنترل و مراقبت بیشترغذاهای آماده و خرید های بسته بندی شده

طبق اظهارات دکتر رادلر:" از نگهداری هرنوع کاغذ ، کیسه ی پلاستیک و مقوای موجود درکنار سفارش هایتان اکیدأ پرهیز کنید. در غیر این صورت از پاک کردن وضدعفونی کردنشان غافل نشوید . دستهایتان را قبل و بعد از لمس به این محصولات به خوبی بشویید و همچنین از ضدعفونی کننده ها برای پاکسازی سطوح پراستفاده مانند میز آشپزخانه استفاده کنید. این ویروس می تواند برروی سطوح زنده مانده و منجربه بیماری شود، پس در صورت لمس پلاستیک این محصولات ، از زدن دست به صورتتان پرهیز کنید."

طبق توصیه ی مطرح شده و تاکید دایمی مرکز کنترل و حفاظت بیماری ها برایمنی مواد خوراکی : دست ها باید قبل و بعد از محیای غذا، و قبل از مصرف آن به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته شوند. همچنین، هر سطحی که از آن برای آماده سازی غذا استفاده می شود نیز باید تمیزگردد.

دکتر سوزان ووتن، متخصص بیماری های عفونی کودکان، با تاکید بر احتیاط  ناشی از هراس می گوید : اگرچه ویروس کووید-19 ممکن است روی بسته بندی ها به جای ماند، اما مدت زیادی بر روی آنها زنده نخواهد ماند. این ویروس هنگامی که شخصی در صف  به روی شما عطسه می کند ، بسیار فعال ترو سریع تر عمل می کند. به همین دلیل، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پوشش صورت در حین انجام کارهای ضروری خارج از منزل ، از اهمیت بالایی برخوردارهستند.

  • عدم سهیم شدن درغذا ها

تقسیم غذا، حتی با شخص «هم خانه» یکی دیگر از نباید های کووید-19 می باشد ، بنابراظهارات دکتر فیلیسیا وؤ، راه های بسیاری برای نفوذ بزاق به هر نوع خوراکی و نوشیدنی وجود دارد و این می تواند شامل ویروس     سارس_کووید-2 باشد ، ویروسی که درصورت آلودگی  منجر به کووید-19می شود.

  •  رعایت اصول بهداشتی ویژه در میوه ها و سبزیجات

راهنمایی و اطلاعیه ی سازمان حفاظت و کنترل بیماری ها درباره ی شستن فراورده ها همچنان استوار به جای مانده است. اما این بیماری فراگیر قطعا  یادآورنکات مهمی از «بایدها» دراین دوران است. این باید ها، شامل دورانداختن و بریدن قسمت های آسیب دیده و نواحی رنگ برگشته و آبکشی میوه ها و سبزی ها زیرآب جاری می شود. لزومی مبنی براستفاده از صابون، وایتکس، و یا محصولات شوینده ی تبلیغاتی وجود ندارد. میوه هایی مانند طالبی ، خیار، و سایر میوهای سخت پوست را می توان توسط  فرچه های مخصوص سابیده و تمیز کرد. همیشه میوه ها و سبزیجات خیس را با پارچه های تمیزخشک کنید.         

سازمان کنترل و حفاظت از بیماری ها بیان می دارد که الزامی برشستن گوشت، طیور، تخم مرغ، و سایر محصولات از پیش شسته شده، نبوده است. هچنین هشدار دیگر این سازمان جهت جلوگیری از بیماری های غذایی شامل جداسازی گوشت خام، طیور و غذاهای دریایی از سایر خوراک به علاوه ی استفاده از تخته های برش مجزا برای این مواد خوراکی تأمل پذیر است. منجمد کردن غذاهای فاسد شدنی به مدت 2 ساعت از اهمیت بالایی برخوردار است.  

منبع :  Reader's Digest

مترجم : هانیه صفر محمد لو

 

 


آیا امکان ابتلا به ویروس کرونا از طریق غذا وجود دارد؟

 

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پست الکترونیکی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
©رخداد 24- 1393
info@rokhdad24.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار