آرشیو   ||  ارسال خبر   ||  RSS   ||  نسخه موبایل   ||  تلکس خبری   ||  درباره ما   ||  پیوندها  
 صفحه اول    ورزش    استانها    گیشه روزنامه  
پنجشنبه، 2 بهمن 1399 - 02:11   
  تازه ها:
 آخرین مطالب
  اطلاعات ۵۰هزار کاربر صرافی نوبیتکس فاش شد
  آخرین جزئیات از واکسن‌های کرونای داخلی
  افزایش آمار مراجعین به مراکز درمانی استان البرز
  بستری ۴۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های البرز
  رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی البرز بانوی کارآفرین برتر صنایع دستی کشور شد
  روند سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها مختل شده است/برای قطع برق زمان‌بندی نداریم
  شرایط مدارس البرز برای بازگشایی از اول بهمن
  چراغ "یکتا افروز" در بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران روشن شد
  کرونا در البرز ۵ قربانی دیگر گرفت
  پروژه پایش پل تاریخی کرج برای اولین بار در البرز کلید می‌‌خورد
  جزئیات طرح تخصیص سهام عدالت به جاماندگان تصویب شد
  رضاوند: داور برای استقلال پنالتی نگرفت
  مهلت ثبت نام وام جدید کرونا تا آخر دی
  قیمت موبایل در سراشیبی جدید
  اختتامیه جشنواره ملی امیرکبیر در کرج برگزار شد
  روز بدون فوت کرونایی در البرز سپری شد
  پایان طراحی سازه نگهبان پل شاه‌عباسی کرج
  تردد بین شهرهای زرد نیاز به مجوز تردد ندارد/تهران «زرد» شد
  طی مراسمی؛ فروشگاه زنجیره ای وال مارکت در کرج افتتاح شد
  رونمایی از واکسن تب برفکی و فوق حاد پرندگان در البرز
  آماری که استقلال را به برتری در دربی امیدوار می‌کند
  شانس صدرنشینی پرسپولیس از دست رفت
  نیروگاه منتظرقائم فردیس گازوئیل مصرف می‌کند
  اشتغال بیش از ۲۰ هزار نفر در کارگاه‌های تولید ماسک بسیج
  البرز در دریافت بودجه رتبه آخر را دارد
  خسارت شرکت های تولیدکننده تجهیزات پزشکی از نوسان ارز و مقررات دست و پاگیر
  کرونا در البرز تنها یک قربانی گرفت
  فوت ۲ بیمار مبتلا به کرونا در البرز
  کاخ مروارید به عنوان پایگاه پژوهشی ملی البرز انتخاب شد
  آخرین وضعیت خرید واکسن کرونا
  ماموریت استاندار البرز به فرماندار کرج در مورد مشکلات ماهدشت/ حلقه دره مکانی برای تجمع حیوانات بلاصاحب شده است
  مشکل بوی بد زباله‌های حلقه دره کرج حل نشده است/تغییرات مدیریتی بلای جان سازمان پسماند
  واردات 20 میلیون تن محصولات کشاورزی با بهره‌وری حذف می‌شود
  صدور مجوز فعالیت یکی از منحصر به فردترین موزه‌های خاورمیانه در کرج
  چگونه اضطراب ابتلا به کرونا را از بین ببریم؟
  آیا می‌توان به داشتن شهرهای انسان‌ محور امیدوار بود؟
  بانک اطلاعات جامع هنرمندان صنایع‌دستی البرز تکمیل می شود
  تسریع روند حفاظت و مرمت پل تاریخی دختر کرج در دستور کار قرار گرفت
  کاهش آمار بیکاری در البرز/ کسب جایگاه پنجم در حوزه صنعت
  روح الله زم اعدام شد
  برای تهیه واکسن مطمئن و تضمین شده، تلاش می کنیم
  کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی با ادعای تحویل خودرو زیر قیمت بازار
  رشد دوباره تعداد جانباختگان کرونا در البرز/ ۱۸ فوتی در ۲۴ ساعت
  از تمبر یادبود روز فرهنگی هشتگرد رونمایی شد
  تعداد فوتی‌های کرونا در البرز به ۲۳۸۹ نفر رسید
  وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از پل تاریخی خاتون(دختر) کرج بازدید کرد
  در حضور وزیر میراث فرهنگی؛ اولین نمایشگاه دائمی صنایع دستی البرز رسما شروع به کار کرد
  مرمت اضطراری پل تاریخی خاتون کرج در دستور کار قرار گرفت
  ۱۵ نقطه سیلابی در جاده کرج - چالوس شناسایی شد
  تشکیل اولین کمیته بازاریابی و فروش صنایع دستی در البرز
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10146صفحه نخست » سایر اخبارشنبه، 13 اردیبهشت 1399 - 10:52
آیا امکان ابتلا به ویروس کرونا از طریق غذا وجود دارد؟
تصور کنید که یک شخص عادی درحال چیدن قفسه های فروشگاهی با کنسروهای لوبیا است و ناگهان عطسه می کند. اگر مقداری ذرات ریز از داخل دهان او بر روی محصولات کنسروی باقی مانده روی زمین بریزد، و او بدون آن که بداند مبتلا به کووید-19باشد، آیا امکان ابتلای شما هم وجود دارد؟
  

رخداد24 : متخصصین سلامت مطرح می کنند که آیا امکان انتقال کووید-19 از طریق غذا وجود دارد یا نه؟ آنها همچنین به بیان   برخی نکات برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری می پردازند.

تصور کنید که یک شخص عادی درحال چیدن قفسه های  فروشگاهی با کنسروهای لوبیا است و ناگهان عطسه می کند. اگر مقداری ذرات ریز از داخل دهان او بر روی محصولات کنسروی باقی مانده روی زمین بریزد، و او بدون آن که بداند مبتلا به کووید-19باشد، آیا امکان ابتلای شما هم وجود دارد؟ آیا ممکن است از طریق لمس یا خرید این محصولات دچار بیماری شوید؟ پاسخ کوتاه است:

شاید!

دراین داستان، جدا از کنسروهای لوبیا، دیگر محصولات موجود درمحیط  نیز می توانند توسط این ذرات آلوده  شده باشند. طبق مطالعات منتشرشده در سال 2019 توسط مجله ی «انجمن علمی علوم انسانی» ، عطسه می تواند با سرعت 160 کیلومتر برساعت حرکت کرده و حاوی 100 هزار قطره ی کوچکتر شود. (سرفه، از دیگر علایم کووید-19، می تواند تا 50 متربر ساعت پیش رفته و3 هزار ریز قطره تولید کند.) گرچه، این دیگر اصلا شبیه به یک داستان نیست . پس، به این نکات ایمنی غذایی به هنگام خرید از فروشگاه ها در طول ویروس کرونا توجه کنید.

  • طول عمر ویروس کرونا برروی سطوح

دکتر رابرت گلاتر، داروساز اورژانس بیمارستانی در نیویورک، اذعان داشت :"درعین حال که یک ویروس می تواند برروی سطوح کاغذی تا یک روز، و پلاستیک و ظروف استیل تا دو یا سه روز زنده بماند، مراحل زیادی در زنجیره ی انتقال ویروس دخیل هستند. بدین معنی که ، انتقال ویروس از این طریق به راحتی میسر نیست . او ادامه می دهد: " نیاز به شناخت کافی از ویروس و خودایمن سازی از طریق دهان ، بینی ، وچشم ها وجود دارد. سد های دفاعی موجود در بدن شامل مجرای مخاطی و موی های ریز مخصوص در دستگاه تنفسی بنام مویچه ، مانع از ورود راحت ویروس به سیستم ایمنی ما می شوند."

طبق بیانیه های وزارت غذا و داروی آمریکا، هیچ گونه سندی مبنی بر انتقال این ویروس از طریق غذا و بسته بندی های غذایی موجود نمی باشد، چرا که این ویروس یک ویروس تنفسی است. لذا، قطرات آلوده به ویروس (حاصل از عطسه و سرفه) فقط می توانند ازطریق تنفس از دهان و بینی وارد شوند. اما، وقتی صحبت از غذا و ایمنی آن می شود، بهتر است یاد آوری کنیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

  • پختن کامل غذا

بنابر گفته های دکتر دیان رادلر، مدیر موسسه ی تغذیه درمانی در نیوجرسی ،" پختن کامل غذا می تواند کلیه ی ویروس ها ازجمله کووید-19 را ازبین ببرد . گرم کردن مجدد غذا در ظروف مجزا از دیگر توصیه های ذکر شده توسط این سازمان می باشد."

 دکتر گلاتردر ادامه می افزاید :" بهتر است که غذای خود را در دمای بالای 160 درجه ی سانتی گراد درون فر و یا برای دقایقی درون مایکرویو گرم کنید."  

  • کنترل و مراقبت بیشترغذاهای آماده و خرید های بسته بندی شده

طبق اظهارات دکتر رادلر:" از نگهداری هرنوع کاغذ ، کیسه ی پلاستیک و مقوای موجود درکنار سفارش هایتان اکیدأ پرهیز کنید. در غیر این صورت از پاک کردن وضدعفونی کردنشان غافل نشوید . دستهایتان را قبل و بعد از لمس به این محصولات به خوبی بشویید و همچنین از ضدعفونی کننده ها برای پاکسازی سطوح پراستفاده مانند میز آشپزخانه استفاده کنید. این ویروس می تواند برروی سطوح زنده مانده و منجربه بیماری شود، پس در صورت لمس پلاستیک این محصولات ، از زدن دست به صورتتان پرهیز کنید."

طبق توصیه ی مطرح شده و تاکید دایمی مرکز کنترل و حفاظت بیماری ها برایمنی مواد خوراکی : دست ها باید قبل و بعد از محیای غذا، و قبل از مصرف آن به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته شوند. همچنین، هر سطحی که از آن برای آماده سازی غذا استفاده می شود نیز باید تمیزگردد.

دکتر سوزان ووتن، متخصص بیماری های عفونی کودکان، با تاکید بر احتیاط  ناشی از هراس می گوید : اگرچه ویروس کووید-19 ممکن است روی بسته بندی ها به جای ماند، اما مدت زیادی بر روی آنها زنده نخواهد ماند. این ویروس هنگامی که شخصی در صف  به روی شما عطسه می کند ، بسیار فعال ترو سریع تر عمل می کند. به همین دلیل، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پوشش صورت در حین انجام کارهای ضروری خارج از منزل ، از اهمیت بالایی برخوردارهستند.

  • عدم سهیم شدن درغذا ها

تقسیم غذا، حتی با شخص «هم خانه» یکی دیگر از نباید های کووید-19 می باشد ، بنابراظهارات دکتر فیلیسیا وؤ، راه های بسیاری برای نفوذ بزاق به هر نوع خوراکی و نوشیدنی وجود دارد و این می تواند شامل ویروس     سارس_کووید-2 باشد ، ویروسی که درصورت آلودگی  منجر به کووید-19می شود.

  •  رعایت اصول بهداشتی ویژه در میوه ها و سبزیجات

راهنمایی و اطلاعیه ی سازمان حفاظت و کنترل بیماری ها درباره ی شستن فراورده ها همچنان استوار به جای مانده است. اما این بیماری فراگیر قطعا  یادآورنکات مهمی از «بایدها» دراین دوران است. این باید ها، شامل دورانداختن و بریدن قسمت های آسیب دیده و نواحی رنگ برگشته و آبکشی میوه ها و سبزی ها زیرآب جاری می شود. لزومی مبنی براستفاده از صابون، وایتکس، و یا محصولات شوینده ی تبلیغاتی وجود ندارد. میوه هایی مانند طالبی ، خیار، و سایر میوهای سخت پوست را می توان توسط  فرچه های مخصوص سابیده و تمیز کرد. همیشه میوه ها و سبزیجات خیس را با پارچه های تمیزخشک کنید.         

سازمان کنترل و حفاظت از بیماری ها بیان می دارد که الزامی برشستن گوشت، طیور، تخم مرغ، و سایر محصولات از پیش شسته شده، نبوده است. هچنین هشدار دیگر این سازمان جهت جلوگیری از بیماری های غذایی شامل جداسازی گوشت خام، طیور و غذاهای دریایی از سایر خوراک به علاوه ی استفاده از تخته های برش مجزا برای این مواد خوراکی تأمل پذیر است. منجمد کردن غذاهای فاسد شدنی به مدت 2 ساعت از اهمیت بالایی برخوردار است.  

منبع :  Reader's Digest

مترجم : هانیه صفر محمد لو

 

 


آیا امکان ابتلا به ویروس کرونا از طریق غذا وجود دارد؟

 

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پست الکترونیکی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
©رخداد 24- 1393
info@rokhdad24.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار