آرشیو   ||  ارسال خبر   ||  RSS   ||  نسخه موبایل   ||  تلکس خبری   ||  درباره ما   ||  پیوندها   ||  تماس با ما  
 صفحه اول    ورزش    استانها    گیشه روزنامه  
پنجشنبه، 16 مرداد 1399 - 05:09   
  تازه ها:
 آخرین مطالب
  خبرنگار البرزی در جمع برترین های جشنواره نور کشور/گزارش تالاب کُشی خوش درخشید
  بیمارستان امام خمینی (ره) کرج پزشک طب اورژانس دارد
  توانمندسازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی بهبودیافتگان مدنظر است
  پرونده وام ودیعه مسکن بسته شد/ ۲.۲ میلیون نفر ثبت نام کردند
  راه رفع تحریم‌هاعقب‌نشینی نیست/ضوابط ستاد کرونا در محرم رعایت شود
  تصادف زنجیره‌ای در آزادراه کرج ۳۱ مصدوم و ۲ فوتی بر جا گذاشت
  فرماندار کرج برای بررسی قطعی آب در مناطق محروم وارد عمل شد
  آمار کرونا به مرز ۲۹۹ هزار مبتلا رسید/ ۱۶ هزار و ۳۴۳ مورد فوتی
  قوه قضائیه پیگیر احیای حقوق بیت المال در چهارباغ است
  برخی مناطق کرج مستعد ایجاد آپارتمان‌های قولنامه‌ای است
  حریق در علفزار حوالی ندامتگاه قزلحصار / عملیات اطفا انجام شد
  جاده طالقان آبان‌ماه زیربار ترافیک می‌رود/ بررسی نقاط رانشی پروژه
  احتمال انحلال شورای شهر فردیس در صورت ادامه تعطیلی جلسات
  فروش گوسفند در مراکز عرضه دام البرز ممنوع شد
  برداشت بی رویه منابع آبی در البرز/فرونشست یک متری زمین
  اختصاص ۲۵ درصد ظرفیت بیمارستان امام (ره) به بیماران کرونایی
  ۶۲۶ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های البرز بستری هستند
  افتتاح یک باند منطقه دو آزادراه تهران-شمال در بهار ۱۴۰۰
  شهریور و مهر سختی در پیش داریم
  پروازهای باری فرودگاه پیام از سر گرفته شد
  البرز تونل ضدعفونی صادر کرد
  ۱۵ تیم شناسایی انشعاب های غیرمجاز برق در البرز فعال شد
  زیباسازی و سامان‌دهی «آق تپه» در دستور کار است
  محدودیت‌ها در استان البرز یک هفته دیگر تمدید شد
  ناوگان اتوبوسرانی کرج با ظرفیت ۴۰ درصد فعال است
  پارک 5 هکتاری آزادگان در محمد شهرافتتاح شد/ بهره برداری از شهربازی
  مدیر عامل فرودگاه پیام خواستار تغییرات اساسنامه شرکت پست و مخابرات پیام توسط دولت شد
  صادارات 200 میلیون یورو توسط واحدهای صنعتی کوچک و متوسط البرز
  مپنا وارد حوزه تعمیر و نگهداری موتور هواپیما شد
  اجرای آسفالت رنگی در کرج/ تقویت حس نشاط و شادابی شهروندان
  خوش چهره سرخ ها بالاخره با پرسپولیس توافق کرد
  مدافع استقلال: متاسفانه کرونایی شدم
  زمین خواران و سودجویان در کرج آرامش نخواهند داشت
  ارزش سهام عدالت بروز رسانی شد
  طرح دو فوریتی مالیات بر خانه‌ های خالی تصویب شد
  کشف انبار کالای قاچاق در کرج/ یک نفر دستگیر شد
  موج دوم کرونا خطرناک‌تر است/ کاهش سن ابتلا
  حال حسین نوری از هفته گذشته بهتر است/ احتمال ترخیص از بیمارستان
  روحانی: مقابله با کرونا بدون همراهی مردم به هیچ وجه امکان پذیر نیست
  آمار مبتلایان به کرونا در استان البرز رو به افزایش است
  ۲۲۶۲ ابتلا و ۱۴۲ فوتی جدید کرونا در کشور / ۳۳۱۹ بیمار در وضعیت شدید بیماری
  تعطیلی دوباره استخرهای سرپوشیده
  آتش سوزی در یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی اشتهارد
  ویروس کووید- 19، تا فاصله 10 متر یا بیشتر هم قابل‌انتقال است
  اتمام حجت با عوامل ساخت و ساز غیر مجاز در ساوجبلاغ
  اجرای طرح زوج و فرد کرونایی در کرج
  ۹۶۰ تخت نقاهتگاهی در البرز آماده پذیرش بیماران کرونایی است
  آمار بستری‌ها در البرز افزایش یافته است/ احتمال افزایش محدودیت‌ها
  تعداد جانباختگان کرونا رکورد زد/۲۰۰ فوتی در شبانه روز گذشته
  ورود کمیسیون اصل 90 مجلس به موضوع انحصار وکلا
- اندازه متن: + -  کد خبر: 10146صفحه نخست » سایر اخبارشنبه، 13 اردیبهشت 1399 - 10:52
آیا امکان ابتلا به ویروس کرونا از طریق غذا وجود دارد؟
تصور کنید که یک شخص عادی درحال چیدن قفسه های فروشگاهی با کنسروهای لوبیا است و ناگهان عطسه می کند. اگر مقداری ذرات ریز از داخل دهان او بر روی محصولات کنسروی باقی مانده روی زمین بریزد، و او بدون آن که بداند مبتلا به کووید-19باشد، آیا امکان ابتلای شما هم وجود دارد؟
  

رخداد24 : متخصصین سلامت مطرح می کنند که آیا امکان انتقال کووید-19 از طریق غذا وجود دارد یا نه؟ آنها همچنین به بیان   برخی نکات برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری می پردازند.

تصور کنید که یک شخص عادی درحال چیدن قفسه های  فروشگاهی با کنسروهای لوبیا است و ناگهان عطسه می کند. اگر مقداری ذرات ریز از داخل دهان او بر روی محصولات کنسروی باقی مانده روی زمین بریزد، و او بدون آن که بداند مبتلا به کووید-19باشد، آیا امکان ابتلای شما هم وجود دارد؟ آیا ممکن است از طریق لمس یا خرید این محصولات دچار بیماری شوید؟ پاسخ کوتاه است:

شاید!

دراین داستان، جدا از کنسروهای لوبیا، دیگر محصولات موجود درمحیط  نیز می توانند توسط این ذرات آلوده  شده باشند. طبق مطالعات منتشرشده در سال 2019 توسط مجله ی «انجمن علمی علوم انسانی» ، عطسه می تواند با سرعت 160 کیلومتر برساعت حرکت کرده و حاوی 100 هزار قطره ی کوچکتر شود. (سرفه، از دیگر علایم کووید-19، می تواند تا 50 متربر ساعت پیش رفته و3 هزار ریز قطره تولید کند.) گرچه، این دیگر اصلا شبیه به یک داستان نیست . پس، به این نکات ایمنی غذایی به هنگام خرید از فروشگاه ها در طول ویروس کرونا توجه کنید.

  • طول عمر ویروس کرونا برروی سطوح

دکتر رابرت گلاتر، داروساز اورژانس بیمارستانی در نیویورک، اذعان داشت :"درعین حال که یک ویروس می تواند برروی سطوح کاغذی تا یک روز، و پلاستیک و ظروف استیل تا دو یا سه روز زنده بماند، مراحل زیادی در زنجیره ی انتقال ویروس دخیل هستند. بدین معنی که ، انتقال ویروس از این طریق به راحتی میسر نیست . او ادامه می دهد: " نیاز به شناخت کافی از ویروس و خودایمن سازی از طریق دهان ، بینی ، وچشم ها وجود دارد. سد های دفاعی موجود در بدن شامل مجرای مخاطی و موی های ریز مخصوص در دستگاه تنفسی بنام مویچه ، مانع از ورود راحت ویروس به سیستم ایمنی ما می شوند."

طبق بیانیه های وزارت غذا و داروی آمریکا، هیچ گونه سندی مبنی بر انتقال این ویروس از طریق غذا و بسته بندی های غذایی موجود نمی باشد، چرا که این ویروس یک ویروس تنفسی است. لذا، قطرات آلوده به ویروس (حاصل از عطسه و سرفه) فقط می توانند ازطریق تنفس از دهان و بینی وارد شوند. اما، وقتی صحبت از غذا و ایمنی آن می شود، بهتر است یاد آوری کنیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

  • پختن کامل غذا

بنابر گفته های دکتر دیان رادلر، مدیر موسسه ی تغذیه درمانی در نیوجرسی ،" پختن کامل غذا می تواند کلیه ی ویروس ها ازجمله کووید-19 را ازبین ببرد . گرم کردن مجدد غذا در ظروف مجزا از دیگر توصیه های ذکر شده توسط این سازمان می باشد."

 دکتر گلاتردر ادامه می افزاید :" بهتر است که غذای خود را در دمای بالای 160 درجه ی سانتی گراد درون فر و یا برای دقایقی درون مایکرویو گرم کنید."  

  • کنترل و مراقبت بیشترغذاهای آماده و خرید های بسته بندی شده

طبق اظهارات دکتر رادلر:" از نگهداری هرنوع کاغذ ، کیسه ی پلاستیک و مقوای موجود درکنار سفارش هایتان اکیدأ پرهیز کنید. در غیر این صورت از پاک کردن وضدعفونی کردنشان غافل نشوید . دستهایتان را قبل و بعد از لمس به این محصولات به خوبی بشویید و همچنین از ضدعفونی کننده ها برای پاکسازی سطوح پراستفاده مانند میز آشپزخانه استفاده کنید. این ویروس می تواند برروی سطوح زنده مانده و منجربه بیماری شود، پس در صورت لمس پلاستیک این محصولات ، از زدن دست به صورتتان پرهیز کنید."

طبق توصیه ی مطرح شده و تاکید دایمی مرکز کنترل و حفاظت بیماری ها برایمنی مواد خوراکی : دست ها باید قبل و بعد از محیای غذا، و قبل از مصرف آن به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته شوند. همچنین، هر سطحی که از آن برای آماده سازی غذا استفاده می شود نیز باید تمیزگردد.

دکتر سوزان ووتن، متخصص بیماری های عفونی کودکان، با تاکید بر احتیاط  ناشی از هراس می گوید : اگرچه ویروس کووید-19 ممکن است روی بسته بندی ها به جای ماند، اما مدت زیادی بر روی آنها زنده نخواهد ماند. این ویروس هنگامی که شخصی در صف  به روی شما عطسه می کند ، بسیار فعال ترو سریع تر عمل می کند. به همین دلیل، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پوشش صورت در حین انجام کارهای ضروری خارج از منزل ، از اهمیت بالایی برخوردارهستند.

  • عدم سهیم شدن درغذا ها

تقسیم غذا، حتی با شخص «هم خانه» یکی دیگر از نباید های کووید-19 می باشد ، بنابراظهارات دکتر فیلیسیا وؤ، راه های بسیاری برای نفوذ بزاق به هر نوع خوراکی و نوشیدنی وجود دارد و این می تواند شامل ویروس     سارس_کووید-2 باشد ، ویروسی که درصورت آلودگی  منجر به کووید-19می شود.

  •  رعایت اصول بهداشتی ویژه در میوه ها و سبزیجات

راهنمایی و اطلاعیه ی سازمان حفاظت و کنترل بیماری ها درباره ی شستن فراورده ها همچنان استوار به جای مانده است. اما این بیماری فراگیر قطعا  یادآورنکات مهمی از «بایدها» دراین دوران است. این باید ها، شامل دورانداختن و بریدن قسمت های آسیب دیده و نواحی رنگ برگشته و آبکشی میوه ها و سبزی ها زیرآب جاری می شود. لزومی مبنی براستفاده از صابون، وایتکس، و یا محصولات شوینده ی تبلیغاتی وجود ندارد. میوه هایی مانند طالبی ، خیار، و سایر میوهای سخت پوست را می توان توسط  فرچه های مخصوص سابیده و تمیز کرد. همیشه میوه ها و سبزیجات خیس را با پارچه های تمیزخشک کنید.         

سازمان کنترل و حفاظت از بیماری ها بیان می دارد که الزامی برشستن گوشت، طیور، تخم مرغ، و سایر محصولات از پیش شسته شده، نبوده است. هچنین هشدار دیگر این سازمان جهت جلوگیری از بیماری های غذایی شامل جداسازی گوشت خام، طیور و غذاهای دریایی از سایر خوراک به علاوه ی استفاده از تخته های برش مجزا برای این مواد خوراکی تأمل پذیر است. منجمد کردن غذاهای فاسد شدنی به مدت 2 ساعت از اهمیت بالایی برخوردار است.  

منبع :  Reader's Digest

مترجم : هانیه صفر محمد لو

 

 


آیا امکان ابتلا به ویروس کرونا از طریق غذا وجود دارد؟

 

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
پست الکترونیکی:
 
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  تماس با ما ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
©رخداد 24- 1393
info@rokhdad24.ir
پشتیبانی توسط: خبرافزار